Corporate social responsibility

Corporate social responsibility (CSR) for the C.I.O.S. Group is a common business model and method of management, where good business results are not the sole measure of performance. The management of business processes is to a great extent related to a positive impact on the society in general, with the proven readiness to assume the responsibility for the impact of the company activities on the society and the environment. To find out more about present activities you can read in Croatian language.

Vis/Zagreb, 23. lipnja 2021. – Više od 60 ronilaca, koji su zajedno odradili preko šest stotina radnih sati pod vodom, tri je dana u sklopu akcije Think Green Vis 2021. čistilo podmorje i kopno na području otoka Visa, čisteći trajektnu luku, rivu i uvalu Stonac.

 

Iz podmorja je izvučeno petnaest tona, odnosno više od trideset prostornih metara otpada. Najveći komadi bili su metalno nadgrađe broda, ostaci kanalizacijskih cijevi, bicikli, akumulatori, građevinski otpad, plastika te kamionske gume. Za sitni otpad upotrijebljeno je više od 1.000 posebno prilagođenih vreća. Pronađena je i odbačena vojna oprema uključujući talijansku kratku pušku, municiju raznog kalibra te noževi. Oprema je predana na desalinizaciju u „Mvsevm”. Na obali otoka je dodatno prikupljeno šest tona otpadnih guma i bijele tehnike, kao i tisuću litara otpadnih ulja.


Prvi put akcija je provedena po novom konceptu čišćenja podmorja - potpune obrade sakupljenog otpada iz podmorja i sa obale. U partnerstvu sa C.I.O.S Grupacijom, koja je pružila cjelovitu logističku podršku, sav materijal prikupljen tijekom akcije je odvezen s otoka, bit će razvrstan i adekvatno zbrinut.


Partneri 22. ekološke akcije Think Green Ronilačkog kluba Roniti se mora, uz C.I.O.S Grupaciju, su i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i National Geographic Hrvatska.


Cjelokupan napor volontera Think Greena ne bi bio moguć i tako uspješan bez adekvatne potpore lokalne zajednice, Grada Visa i njenih društava. Akciju je tradicionalno podržalo i Veleposlanstvo Velike Britanije u RH, kao i broje druge tvrtke i mediji.

 RSM1042RSMw RSM1308RSMw RSM1387TGw RSM1400TGw RSM1462RSMwPhoto 6619623 DJI w

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok