Corporate social responsibility

Corporate social responsibility (CSR) for the C.I.O.S. Group is a common business model and method of management, where good business results are not the sole measure of performance. The management of business processes is to a great extent related to a positive impact on the society in general, with the proven readiness to assume the responsibility for the impact of the company activities on the society and the environment. To find out more about present activities you can read in Croatian language.

Zagreb, 05. svibnja 2021. – održana je stručno-poslovna konferencija posvećena gospodarenju otpadom “10. Croatia Waste Expo 2021.”. Ove se godine održava u nikada izazovnijim vremenima za sve gospodarske subjekte. Protekla godina dana pandemije snažno je utjecala na sve dionike poslovne scene u svijetu i Hrvatskoj, a i pred one koji se bave gospodarenjem otpadom stavila neke nove izazove. Unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom te dostizanje europskih ciljeva u oporabi otpada i dalje su izazov za Hrvatsku, ali sada u potpuno novim okolnostima.

Jure Vukić: Postali smo generator izvoza preko hrvatskih morskih luka

Kakva je trenutno situacija u sustavu gospodarenja otpadom, kakvi su trendovi te trenutačna pozicija kompanije na tržištu, za Poslovni dnevnik i Večernji list govorio je Jure Vukić, predsjednik Uprave tvrtke CE-ZA-R, članice C.I.O.S. grupacije koja je hrvatski i regionalni lider u gospodarenju otpadom.

Na linku pročitajte cjelokupni intervju https://www.poslovni.hr/hrvatska/tesko-je-planirati-velike-investicije-kad-se-zakonodavstvo-i-strategija-stalno-mijenjaju-4285487

Tajana Tomašević: Treba nam strategija dulja od jednog izbornog mandata

U Hrvatskoj ne postoji konzistentna strategija gospodarenja otpadom zbog čega gubimo veliki novac, a da bi se to promijenilo nužno je komunikaciju i edukaciju dignuti na jednu puno veću razinu, rečeno je na panel diskusiji “Razvrstavanje i oporaba otpada” održanoj u sklopu konferencije 10. Croatia Waste Expo 2021. u organizaciji Poslovnog dnevnika. Kao primjer za to navodi se da je gotovo svaku investiciju u infrastrukturu za gospodarenje otpadom nemoguće provesti zbog protivljenja javnosti, bilo da se radi o energanama, centrima za gospodarenje otpadom, kompostanama, sortirnicama ili čak i reciklažnim dvorištima. C.I.O.S. Grupaciju, kao jedinog predstavnika poslovne zajednice na panelu, predstavljala je Tajana Tomašević, članica Uprave C.I.O.S. GRUPA.

Na linku pročitajte članak i pregledajte održanu videokonferenciju https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-hrvatskoj-je-puno-populizma-koji-otezava-uspjesno-gospodarenje-otpadom-4285650

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok