Corporate social responsibility

Corporate social responsibility (CSR) for the C.I.O.S. Group is a common business model and method of management, where good business results are not the sole measure of performance. The management of business processes is to a great extent related to a positive impact on the society in general, with the proven readiness to assume the responsibility for the impact of the company activities on the society and the environment. To find out more about present activities you can read in Croatian language.

Mljet, rujan 2020 - U sklopu - vjerojatno najdugovječnije - ekološke akcije u Hrvatskoj, “Očistimo Hrvatsku od auto-olupina”, u koordinaciji sa Udrugom Zelene stope, u rujnu je CE-ZA-R d.o.o. odvezao više od 100 automobilskih olupina sa otoka Mljeta.

 U aktivnostima akcije „Očistimo Hrvatsku od auto-olupina“, u kojoj je C.I.O.S. Grupacija aktivni i redoviti sudionik, u proteklih je 16 godina iz nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj uklonjeno više od 16.000 otpadnih vozila, a samo sa otoka Mljeta, na kojem je akcija i započela, odvezeno je na recikliranje više od 500 auto-olupina. Odbačeni automobili su sakupljani unutar nacionalnog parka, s polja i teško pristupačnih područja otoka, od Saplunare na istoku do Kulijera na zapadnoj strani otoka. Odvezeni su posljednji primjerci legendarne Renault „četvorke“, preostale „folcike“, „simce“ i ostali primjerci „rane motorizacije u Hrvata“, a čijih se naziva i izgleda ne sjećaju više ni u tvornicama koje su ih proizvodile…

U četiri dana, koliko je trajala rujanska akcija, sa Mljeta je uklonjeno više od 100 olupina koje su kamionom tvrtke CE-ZA-R d.o.o. ukrcane na trajekt Jadrolinije i besplatno dovezene na kopno te pripremljene za obradu u CE-ZA-R-ovim reciklažnim centrima.

Iz planinarskog društva Mljet ističu da olupina više nema ni na jednoj od staza (45 kilometara dugačke!) planinarske obilaznice nazvane Hodočasnička staza apostola Pavla, mljetskog brodolomca, a njihovu izjavu podupire i Đivo Market, načelnik Općine Mljet, sa zadovoljstvom navodeći da bi ovo mogla biti i posljednja ovakva zadnja akcija na Odisejevom otoku. A ako neka olupina i izroni nekim čudom, bit će uklonjena bez milosti.

Cilj i ove ekološke akcije, jedne od mnogih u kojima članice C.I.O.S. Grupacije redovito aktivno sudjeluju, jest očuvanje prirodnih ljepota naše zemlje te jačanje svijesti o važnosti održivog gospodarenja otpadom, sve s ciljem čuvanja okoliša i prirode.

 

Link na prilog iz emisije Eko-zona https://www.facebook.com/ekozona.hrt.hr/videos/339255534021413/

Odisej 1Odisej 2Odisej 3Odisej 4 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok