Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) za C.I.O.S. Grupu predstavlja uvriježeni poslovni model i način upravljanja, gdje dobri poslovni rezultati nisu jedino mjerilo uspješnosti, jer upravljanje poslovnim procesima znatno je povezano s pozitivnim učinkom na društvo, uz osvjedočenu spremnost na preuzimanje odgovornosti za učinak njenih aktivnosti na društvo i okoliš.

Hrđave automobilske olupine kod Staroga Grada na otoku Hvaru, na Starogradskom polju, najvećoj plodnoj ravnici na svim jadranskim otocima i zaštićenom UNESCO-vom lokalitetu, uskoro bi trebale biti uklonjene i prostor očišćen i od drugog nagomilanog smeća.

Na poziv ravnatelja ustanove Starogradsko polje Vinka Tarbuškovića prostor su obišli članovi udruge Zelene stope i, zgroženi viđenim, odlučili su odmah krenuti u akciju čišćenja lokaliteta.

C.I.O.S. Grupa spremno se odazvala pozivu. Sudjelovat će u uklanjanju auto-olupina sa lokacije i obraditi ih u skladu sa propisima.
Nastavak je to aktivnosti u sklopu nacionalne akcije Očistimo Hrvatsku od olupina. Glavni operativac i inicijator, Romeo Ibrišević, najavljuje na glavnom gradskom trgu u Starom Gradu postavljanje izložbe fotografija auto-olupina na brojnim drugim lokacijama lijepe naše.

Starogradsko polje, zajedno s povijesnom jezgrom Staroga Grada, od 2008. godine na UNESCO-ovoj je listi svjetske baštine. Riječ je o najbolje sačuvanom antičkom grčkom katastru na Sredozemlju zbog čega je i postao 7. hrvatski lokalitet koji se nalazi na UNESCO-voj listi.
Ako smo uspjeli ukloniti i reciklirati tolike tisuće vozila, maknut ćemo i tih nekoliko desetaka sa Starogradskog polja!

Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok