Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) za C.I.O.S. Grupu predstavlja uvriježeni poslovni model i način upravljanja, gdje dobri poslovni rezultati nisu jedino mjerilo uspješnosti, jer upravljanje poslovnim procesima znatno je povezano s pozitivnim učinkom na društvo, uz osvjedočenu spremnost na preuzimanje odgovornosti za učinak njenih aktivnosti na društvo i okoliš.

Zagreb, 8. prosinca 2020. - Na plenarnoj sjednici Udruženja za sekundarne sirovine, sakupljanje i preradu Hrvatske gospodarske komore, za predsjednika Udruženja izabran je Željko Teufel, član uprave CE-ZA-R-a , a funkciju zamjenika predsjednika će obnašati Alan Perl iz Strabaga.

Teufel je istaknuo kako je pred nama izazovna godina u kojoj nas čeka usvajanje novog Zakona o gospodarenju otpadom i usklađivanje podzakonskih akata. „Cilj Udruženja će stoga biti snažnije usmjeriti aktivnosti na poboljšanja u sustavu gospodarenja otpadom te u aktivnoj komunikaciji s nadležnim institucijama izgraditi sustav gospodarenja koji će biti poticajan i prihvatljiv svim dionicima sustava“, kazao je Teufel.

Perl je naglasio kako će se aktivnosti Udruženja snažno usmjeriti i na građevni otpad sukladno Akcijskom planu za kružno gospodarstvo Europske unije.

U sklopu sjednice održan je i izbor tvrtki u Vijeće Udruženja, a novoizabrani članovi, uz Teufela i Perla, su: Ksenija Papa iz Nexe-a, Boro Mioč iz tvrtke Cios Energy/Cial, Štefica Ćuk iz DS Smith Unijapapira, Mirna Perović-Komadina iz Metisa te Sanela Vnučec-Kuček iz tvrtke Hamburger Recycling Croatia. 

Prihvaćen je i program rada Udruženja za razdoblje od 2021. do 2024. godine, a u sklopu sjednice predstavljen je nacrt prijedloga Zakona o gospodarenju otpadom koji je na javnom savjetovanju do 13. prosinca.

Nadogradnja sustava odvajanja iskoristivih materijala iz prikupljenog otpada i osiguranje dostatnih kapaciteta najboljih raspoloživih tehnologija oporabe u skladu sa hijerarhijom gospodarenja otpadom i dalje predstavljaju velike izazove za Republiku Hrvatsku, pri čemu je C.I.O.S. Grupacija, sa svojim jedinstvenim postrojenjima za oporabu različitih vrsta otpada, značajan sudionik u ispunjenju ciljeva održivog gospodarenja otpadom.

Pretraži!

Sponzorstva i donacije

Sponzorstva i donacije

Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok