Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) za C.I.O.S. Grupu predstavlja uvriježeni poslovni model i način upravljanja, gdje dobri poslovni rezultati nisu jedino mjerilo uspješnosti, jer upravljanje poslovnim procesima znatno je povezano s pozitivnim učinkom na društvo, uz osvjedočenu spremnost na preuzimanje odgovornosti za učinak njenih aktivnosti na društvo i okoliš.

Zagreb, 24. studeni 2020. - Treću godinu zaredom, C.I.O.S. Grupacija je partner projekta Održivi gradovi - SMART CITY i ECO CITY u kojem se biraju najbolji gradovi u „pametnim“ politikama i politikama zaštite okoliša i održivog razvoja, koji je ove godine održan u organizaciji Hanza Medije, gradonačelnik.hr te agencije Apsolon.

Na svečanosti dodjele nagrada najpametnijim gradovima proglašeni su Pazin, Koprivnica i Rijeka, a Križevci su dobitnik eko-nagrade.
Poveznica djelovanja C.I.O.S. Grupacije, koja brojnim jedinicama lokalne samouprave pruža različite usluge u segmentu gospodarenja otpadom (od sakupljanja komunalnog otpada do preuzimanja različitih vrsta otpada na oporabu), i projekta Održivi gradovi - SMART CITY i ECO CITY, posve je očita. Gospodarenje otpadom veliki je izazov lokalnoj i regionalnoj samoupravi, a članice C.I.O.S. Grupacije svojim logističkim i tehnološkim rješenjima uvelike sudjeluju u operativnom provođenju i omogućavaju primjenu najbolje prakse u mnogim gradovima.
Nagrada za najbolji ECO CITY metodološki prepoznaje sva rješenja koja gradove čine čistim i ekološki prestižnim. Uz realne kriterije, posebna pozornost daje se originalnosti i učinkovitosti pojedinih rješenja. Konačnu ocjenu za ovu nagradu dao je stručni žiri, u čijem je radu i ove godine, kao i proteklih godina, sudjelovala Marijana Palijan, direktorica tvrtke Eko-Flor Plus, članice C.I.O.S. Grupacije, najveće privatne tvrtke za sakupljanje komunalnog otpada u Hrvatskoj. U ocjenjivanju se, prije svega, vrednovalo strateško ekološko opredjeljenje gradova i napredak u duljem vremenskom razdoblju, istaknula je Marijana Palijan.
O izazovima s kojima se suočavaju jedinice lokalne samouprave raspravljalo se na panelu „Održivi razvoj“ organiziranom u prigodi proglašenja najboljih gradova. Jedan od problema istaknutih na panelu je nedostatak kapaciteta za oporabu odvojeno sakupljenog komunalnog otpada (plastike, papira,…) jer jedinice lokalne samouprave, nakon što sakupe odvojeno sakupljeni otpad, ne posjeduju adekvatne kapacitete za njegovu oporabu. Upravo kod ovakvih izazova C.I.O.S. Grupacija svojim kapacitetima na 60 lokacija u Hrvatskoj i regiji pruža podršku brojnim jedinicama lokalne samouprave.
Svečanosti proglašenja najboljih gradova u ime C.I.O.S. Grupacije nazočile su Iva Pripuz Špekuljuk, predsjednica uprave C.I.O.S. GRUPA d.o.o. i Marijana Palijan, direktorica Eko-Flor Plus d.o.o.

konferencija gradovi13 241120konferencija gradovi14 241120

Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok