METIS d.d. Kukuljanovo

METIS d.d. Kukuljanovo

  • tradicija duža od 70 godina
  • članica C.I.O.S. grupacije od 1992. godine
  • pružanje usluga stručnih poslova zaštite okoliša
  • gotovo 1900 klijenata - partnera
  • zbrinjavanje opasnog otpada

Osnovni podaci

Tvrtka: METIS d. d.
Sjedište i adresa: Kukuljanovo, Kukuljanovo 414
Osnovna djelatnost: sakupljanje, reciklaža i trgovina ostataka i otpadaka
Godina osnivanja: 1948.
OIB: 19158233033
Temeljni kapital: 13.425.400,00 kuna
Broj zaposlenih:  235
Uprava: Tajana Tomašević, predsjednica Uprave
Miljenko Cukon, član Uprave  
Nadzorni odbor: Iva Pripuz Špekuljuk, predsjednica
Marija Vučić, članica
Tonka Pripuz, članica
Damir Marković, član
Sanja Babić, članica
Kontakt: Tel: 051/339-910
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.metis.hr

Općenito

METIS je dioničko društvo za skupljanje, reciklažu i trgovinu ostataka i otpadaka, koje uspješno djeluje od 1948. godine. C.I.O.S. GRUPA d.o.o. postaje većinski dioničar 1992. godine, a METIS i danas predstavlja primjer uspješnog suvlasničkog odnosa jednog velikog dioničara sa gotovo 200 malih dioničara, nekadašnjih  i sadašnjih djelatnika društva.

Sa skladišnim prostorima i radnim jedinicama u Rijeci, Kukuljanovu, Puli, Ogulinu i Otočcu veliki dio svog posla obavlja uz ovlaštenje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za gospodarenje posebnim kategorijama otpada. Ovlašteni je sakupljač za djelatnosti skupljanja otpadnih električnih i elektroničkih uređaja i opreme za područje Primorsko - goranske, Istarske i Ličko - senjske županije, gdje aktivno prikuplja otpadnu primarnu, sekundarnu i tercijarnu ambalažu, a na području cijele Hrvatske prikuplja otpadne gume, otpadna vozila, otpadne baterije i akumulatore te maziva ulja.

U METIS-ovim pogonima prikupljeni se otpad razvrstava i prerađuje kako bi se odvojio koristan od nekorisnog otpada. Nakon obrade, sirovina je spremna za povratak na tržište u proizvodnju novih proizvoda.

METIS građanstvu pruža usluge otkupa iskoristivog otpada od građana, besplatnog odvoza otpadnog jestivog ulja kao i odvoz električnog i elektroničkog otpada te auto-olupina.

METIS za tvrtke zbrinjava otpad, obavlja tehnološka čišćenja, uništava i zbrinjava robu za otpis, arhive, pruža uslugu pranja onečišćene ambalaže, eko-konzalting, stručne poslove zaštite okoliša i procjene rizika te prodaje radnu odjeću i obuću.

C.I.O.S. grupacija, u sklopu društva METIS d.d., osnovala je odjel Zaštita okoliša i procjena rizika (ZOPR) koji za C.I.O.S. grupaciju i klijente C.I.O.S. grupacije obavlja usluge izrade stručne dokumentacije te usluge poslovnog savjetovanja. Potvrđujući stručnost iz područja zaštite okoliša i civilne zaštite, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike METIS je ovlastilo za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša. Istodobno Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova ovlastilo je METIS za stručne poslove u sustavu civilne zaštite.

Društvo METIS d.d. registrirano je na Trgovačkom sudu u Rijeci, između ostalog i za instaliranje industrijskih strojeva i opreme te preglede i ispitivanja električnih instalacija i uređaja u protueksplozijskoj zaštiti, te posjeduje ovlaštenje od strane MUP-a (Ex-Agencije) za izvođenje, mjerenje i ispitivanje elektroenergetskih i elektroinstrumentacijskih uređaja te instalacija u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom.

 


Kolačići nam olakšavaju pružanje naših usluga. Korištenjem naših usluga dopuštate nam upotrebu kolačića.
Ok