Poslovanje svih članica grupe je stabilno i transparentno, usklađeno sa svim zahtjevima regulative, što su u proteklim godinama potvrdili brojni inspekcijski nadzori svih nadležnih institucija, a vjerodostojnost godišnjih financijskih izvješća za protekle godine potvrđivale su međunarodne revizorske kompanije. C.I.O.S. grupa ima važnu poslovnu i društvenu ulogu kako u zemlji, tako i u regiji, kao sastavnica jedne od najvećih svjetskih grupacija za recikliranje metala u svijetu. Pozornost uprave i djelatnika usmjerena je na povećanje učinkovitosti operativnog poslovanja te na daljnje osiguravanje održivog profitabilnog poslovanja.

Sve članice C.I.O.S. grupe uredno posluju, bez obzira na odsutnost predsjednika uprave društva C.I.O.S. d.o.o. Petra Pripuza, niti su zaprimile ikakav dokument iz kojega bi se moglo zaključiti da je ijedna od 14 tvrtki članica grupe obuhvaćena Rješenjem o provođenju istrage.

Odsutnost predsjednika uprave nije i neće utjecati na redovite poslovne aktivnosti. Svaka članica grupe u svojem poslovnom području normalno posluje i ispunjava sve svoje ugovorne obveze prema svojim partnerima, vjerovnicima i državi.

C.I.O.S. d.o.o. je vodeća regionalna tvrtka za sakupljanje i primarnu preradu industrijskih otpadaka te unutarnju i vanjsku trgovinu. Osnovana je 1991. U proteklih dvadeset godina prerasla je u vodeću grupaciju u regiji za sakupljanje i recikliranje željeznog i čeličnog otpada, te ostalih otpadnih materijala s pretežno metalnom komponentom. Članice C.I.O.S. grupe djeluju u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, te Bosni i Hercegovini. Na više od 80 lokacija u regiji, godišnje obradi 1,1 milijun tona otpada, a zapošljava 2.000 djelatnika, od toga više od 1.000 u Hrvatskoj. 

C.I.O.S. grupa u većinskom je vlasništvu njemačke Scholz grupe koja ima godišnje prihode veće od 3 milijardi eura, poslujući na više od 500 lokacija u više od 20 zemalja svijeta. S više od 100 članica diljem svijeta, Scholz grupa druga je najveća svjetska korporacija u području recikliranja i obrade sekundarnih sirovina, koja godišnje obradi gotovo 8 milijuna tona metalnog otpada. Scholz Holding GmbH je upravljačko društvo Scholz grupe, osnovano 1872. Poslovni udjel Scholtz grupe u C.I.O.S.-u d.o.o. je 51,43%, a C.I.O.M.-a d.o.o. iz Zagreba 48.57%. Sjedište C.I.O.S.-a je u Zagrebu, Josipa Lončara 15.

C.I.O.S. d.o.o. je upravljačka kompanija članica C.I.O.S. grupe. Vlasnici C.I.O.S. grupe investirali su značajna sredstva u izgradnju jedinstvene mreže reciklažnih centara, razvoj i zapošljavanje kvalitetnog kadra, te u instalaciju najnaprednije opreme za obradu metalnog otpada i upravljanje otpadom, da bi povećali efikasnost procesiranja metalnog otpada i proizveli veću količinu sekundarnih sirovina.

Kvaliteti poslovanja, kapitalnoj snazi i konkurentnosti C.I.O.S. grupe dodatno pridonosi vlasništvo njemačke Scholz grupe, koja je među tri najbolje svjetske kompanije za recikliranje čeličnog i drugog metalnog otpada. Scholz grupa, koja uključuje brojne kompanije diljem svijeta, zapošljava više od 6 tisuća djelatnika. Njome upravljaju vlasnici iz obitelji Scholz već petu generaciju zaredom od 1872., kad je osnovana prva kompanija Scholz. 

www.scholz-ag.de